Besplatna turistička tura na Spomen groblju

U nedelju 28. maja, realizovano je besplatno stručno vodjenje na Memorijalnom kompleksu Spomen groblje u Sremskoj Mitrovici u organizaciji Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, Muzeja Srema i Mesne zajednice „Sutjeska“, na temu Drugog svetskog rata i stradanja Sremaca kao i izgradnje samog kompleksa tokom šezdesetih godina 20. veka.
Ovo je četvrta po redu besplatna tura za Mitrovčane i sve zainteresovane ljubitelje istorijskog nasleđa koje organizuje Turistička organizacija.
Cilj ovakvih organizovanih tura sa stručnim vodjenjem je da se lokalna istorija sačuva od zaborava, i da se najpre mlađe generacije Mitrovčana upoznaju sa važnim istorijskim događajima u gradu.
Turističku turu su vodili Nenad Radmanović, kustos istoričar Muzeja Srema, Gorana Lemajić istoričarka Zavoda za zaštitu spomenika kulture i Ivana Macurić, turistički vodič.
Iz Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, najavljuju da će besplatne ture biti nastavljene jednom mesečno do kraja godine a da će sve zainteresovane obavestiti putem društvenih mreža i zvaničnih naloga Organizacije.