Čak deset medalja za kajakaše “Val-a” na Prvenstvu Srbije!

Foto: Ilustarcija/ KK "Val"
Završeno je ekipno prvenstvo Srbije za sve kategorije u velikom kajaku. Ovo je takodje bilo i poslednje takmičenje u sezoni. Takmičari sremskomitrovačke ekipe KK “Val” pokazali su i ovoga puta koliko vrede time što su osvojili čak deset medalja.
U ekipnom plasmanu za seniore zauzeli su visoko četvrto mesto što je odličan uspeh sa samo 5 seniora i jednim juniorom.
Najuspešnija ovoga puta bila je Marija Dostanić koja je osvojila pet zlatnih medalja. Dominirala je u jednosedima na 500m i 200m, a nakon toga ubedljivim pobedama u dvosedu sa Anastazijom Bajuk uzela još tri zlata, dvosed na 1000m, 500m i 200m. Anastazija je pored tri zlata u dvosedima, osvojila bronzu u jednosedu na 200m, i zauzela peto mesto na 500m.
Foto: KK “Val”
Što se tiče muške ekipe najviše medalja osvojio je bio Bojan Zdelar koji je odbranio dvostruku titulu državnog prvaka u jednosedima na 1000m i 500m. Pored toga Bojan se odlično pokazao u sprintu na 200m gde je osvojio bronzu.
Odličan je bio i Dimitrije Stojšić koji je nastupao u pet disciplina: jednosed na 1000m peto mesto, jednosed na 500m četvrto mesto, dvosed na 500m sa juniorom Aleksandrom Jovanović šesto mesto, dvosed na 200m sa Stefanom Vrdoljak deveto mesto i sup 200m četvrto mesto. Stefan je pored dvoseda veslao i jednosed na 200m i zauzeo deveto mesto.
Foto: KK “Val”
U mlađim kategorijama medalju je osvojio Aleksandar Jovanović za juniore na 200m gde je bio treći koji će se od sledeće godine takmičiti u kategoriji mlađeg seniora.
Za kadete Marko Pepelčević zauzeo je dva deveta mesta u jednosedima na 1000m i 500m, dok je u sprintu na 200m bio bolji i zauzeo sedmo mesto.
Milica Mastalović je takodje za kadetkinje, starije godinu i dve dana bila šesta na 500m, dok je za pionirke u istoj disciplini bila četrvta.
Ovo je takođe veliki uspeh i za trenere KK “Val-a”, Nenada Kosijera, Igora Došena i Boru Kolarića.