Država priprema koncesiju za gradnju luke Sremska Mitrovica

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je tender za pripremu koncesione dokumentacije i tehničke pomoći u sprovođenju postupka za dodelu lučke koncesije za luku Sremska Mitrovica, objavio je portal eKapija.

Izgradnja moderne Luke Sremska Mitrovica će doprineti regionalnom i nacionalnom ekonomskom razvoju ovog dela Srbije – stoji u dokumentu.

Kako je eKapija već pisala, Luka Sremska Mitrovica je projektovana za pretovar najmanje 1.500.000 tona raznih vrsta rasutog, tečnog i generalnog tereta. Pored postojećeg višenamenskog terminala na kome će se i dalje vršiti pretovar generalnih tereta, luka će biti proširena za tri nova terminala i to: za žitarice, tečne terete (nafta i derivati nafte) i rasute terete (kameni agregati).

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, biće izabran stručni tim koji će pružiti stručnu pomoć Ministarstvu u pripremi i sprovođenju postupka dodele lučke koncesije za izgradnju lučke suprastrukture i upravljanje Lukom Sremska Mitrovica.

Tim stručnih savetnika treba da bude sastavljen od stručnjaka iz oblasti luka, ekonomije, prava i zaštite životne sredine.

Vrednost posla je 19,67 miliona dinara. Tender ističe 8. novembra.

Prethodni tekstFilm „Toma“ u sali Kulturno obrazovnog centra Šid
Sledeći tekstMuzej naivne umetnosti „Ilijanum“ Šid je publikovao knjigu „Bosiljevi kraljevi, kraljice, junaci i vile (FOTO)