Dušanka Pestelek je dobitnica Decembarske nagrade u Šidu 

U sali Kulturno – obrazovnog centra je održana svečana akademija, povodom Dana oslobođenja Šida i Dana opštine. Program je počeo himnom „Bože pravde“, u izvođenju hora „Horšideja“, pod rukovodstvom Aleksandra Švarca.  

Prigodnim govorima obratili su se predsednik Skupštine opštine Šid Tihomir Stamenković i predsednik Opštine Šid Zoran Semenović, koji je zatim uručio priznanja zaslužnim građanima.

Ove godine, najviše opštinsko priznanje, Decembarsku nagradu, dobila je Dušanka Pestelek, nastavnica u penziji, koja je radni vek provela u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Šidu, a već skoro četvrt veka je na čelu Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, obavljajući ovaj posao volonterski, pružajući podršku stotinama dece i njihovim porodicama. 

Plaketa opštine Šid dodeljena je Ministarstvu zaštite životne sredine i Ambasadi Kraljevine Švedske u Srbiji, za podršku u realizaciji projekta „Primarna separacija otpada u četiri regiona – IPA 2017“ skraćenog naziva O-DVA-JA-MO. Plaketu je, u ime Ministarstva, primio Dušan Čarkić, pomoćnik ministra, iz Sektora za međunarodnu saradnju, projekte i klimatske promene. 

Zahvalnice opštine Šid dobili su Veselin Vučković, dečji pesnik iz Šida i poljoprivrednik Milan Savić iz Jamene. 

U nastavku programa glumci Amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ izveli su scenski prikaz pod nazivom „Stradanje jednog slikara“, o poslednjim danima Save Šumanovića, a svečanost su uveličali „Srbski pravoslavni pojci“ iz Beograda, a kapela sastav, koji neguje srpske tradicionalne pesme, duhovnog, nacionalnog i etno karaktera.

Program je vodila Nataša Kolar.