Google pretraga zabeležila najveći promet internet saobraćaja ikada tokom Svetskog prvenstva

Izvršni direktor Google-a, Sundar Pichai objavio je na Twitter-u da je 18. decembra 2022.godine zabeležen najveći promet internet saobraćaja u istoriji kompanije. Najveći promet internet saobraćaja odnosio se na period dok je trajalo Svetsko prvenstvo u fudbalu. Pichai nije dao nikakve konkretne brojke. Međutim, vrlo je jasno zašto je toliko ljudi koristilo Google pretragu.

Sve informacije na jednom mestu

Tokom Svetskog prvenstva, Google pretraga je bila centar i središte na kojem su se mogle dobiti sve informacije o utakmicama. Korisnici su mogli da vide uživo rezultate, zatim informacije gde mogu da gledaju utakmice i još mnogo toga i to sve na jednom mestu. Google je čak slao obaveštenja korisnicima na osnovu rezultata. Takođe, sve je bilo dostupno tokom celog Svetskog prvenstva u poslednjih nekoliko nedelja.

Naravno, pravi izazov za Google koji je postigao ovu prekretnicu u internet saobraćaju u pretrazi možda je jednostavno bilo uzbuđenje ovogodišnjeg finala Svetskog prvenstva. Utakmica između Argentine i Francuske. Francuska se vratila u utakmicu nakon dva gola zaostatka. Zatim, meč je otišao u produžetke gde je Argentina obezbedila pobedu.

Takođe, Google slavi pobedu Argentine na Svetskom prvenstvu. Kada pretražite termine koji se odnose na Svetsko prvenstvo, uključujući „Argentina protiv Francuske“ i „Svetsko prvenstvo“, na ekranu se pojavljuje vatromet koji prikazuje nacionalnu zastavu Argentine.