Hitno obaveštenje: IKEA povlači svoju popularnu igru, imate pravo na pun povraćaj novca

Švedska kompanija IKEA je izdala saopštenje u kojem apeluje na sve kupce koji poseduju “BLÅVINGAD igru pecanja raznobojno” – da prestanu da je koriste.

Možete se obratiti kompaniji radi punog povraćaja novca, i to putem sajta ili besplatnim pozivom na 011/7 555 444. Dokaz o kupovini, odnosno račun, nije potreban.

Kako se navodi, razlog povlačenja popularnog seta je rizik od gušenja, tačnije postoji potencijalna opasnost da se mali zakivci na igrački olabave.

IKEA navodi da je to posebno opasno kod manje dece.

“IKEA razvija svoje proizvode koristeći rigorozni program procene rizika i testiranja, kako bi se uverila da proizvodi ispunjavaju sve važeće zakone i standarde na tržištima na kojima se prodaju. Zbog toga povlačimo BLÅVINGAD igru pecanja, raznobojno”, navela je kompanija i dodala:

“BLÅVINGAD igra pecanja, raznobojno” može se vratiti u bilo koju robnu kuću IKEA uz pun povraćaj novca. Dokaz o kupovini (račun) nije potreban.

Takođe, švedski gigant, neprikosnoven u proizvodnji i dizajniranju nameštaja, izvinio se svim kupcima zbog ove situacije.