I dalje u teškom stanju: Devojčica iz Rume priključena na respirator, opekotine zahvatile trećinu tela

Teško povređenoj maloletnici lekarska pomoć je najpre ukazana u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, a onda je prebačena u dečju bolnicu u Novom sadu

Devojčica S.A. (13), koja je teško povređena na železničkoj stanici u Rumi od strujnog udara, još je u teškom opštem stanju, ali je trenutno stabilna.

Zbog teških povreda, ona je smeštena u jedinicu intenzivne nege Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, gde se sprovodi terapija.
– Pacijentkinja je stabilnog stanja – kaže dr Andrea Đuretić, portparol Instituta, dodajući da je devojčica priključena na respirator i da su opekotine zahvatile 35 procenata kože.
Maloletna S. A. je povređena u ponedeljak u popodnevnim satima na železničkoj stanici u Rumi, gde je, kako saznajemo, došla sa drugaricom. Devojčica je, kako se pretpostavlja, najverovatnije htela da napravi selfi ili neku fotografiju na vagonu, i tada je upala u strujno kolo.

Do nesreće je, kako su saopštile “Infrastrukture železnica Srbije”, došlo na sedmom koloseku stanice, kada se devojčica popela na vagon. Na mesto nesreće u najkraćem roku izašle su Hitna pomoć i policija.

Teško povređenoj maloletnici lekarska pomoć je najpre ukazana u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, a onda je prebačena u dečju bolnicu u Novom sadu.