Ikea povlači stolicu “Odger” iz bezbednosnih razloga: Poziv kupcima da ih ne koriste i vrate u radnje

Kompanija IKEA saopštila je da povlači “ODGER” kancelarijsku stolicu boje antracita sa oznakama datuma do i zaključno s 2221 zbog, kako kažu, opasnosti od pada i povrede.

IKEA apeluje na sve kupce koji poseduju “ODGER” kancelarijsku stolicu boje antracita sa oznakama datuma do i zaključno s 2221 da prestanu da je koriste i da se obrate kompaniji IKEA radi povraćaja novca.

“Bezbednost kupaca je uvek polazna tačka za kompaniju IKEA. Stoga IKEA povlači ODGER kancelarijsku stolicu boje antracita sa oznakama datuma do i zaključno s 2221 (22 označava godinu, a 21 nedelju proizvodnje proizvoda) zbog postojanja rizika od toga da krak zvezdastog postolja stolica pukne i dovede korisnika u opasnost od pada i povrede”, navodi se u saopštenju.

Kompanija je, kako kažu, došla do saznanja da krak zvezdastog postolja “ODGER” kancelarijske stolice s pomenutim oznakama može da pukne.

IKEA apeluje na kupce da prestanu da koriste stolicu proizvedenu u tom periodu i da je vrate u bilo koju robnu kuću IKEA radi punog povrata novca. Dokaz o kupovini (račun) nije potreban. Naziv i oznaka datuma proizvoda nalaze se ispod sedišta, utisnuti u materijal stolice, dodaje se.