Koje putno osiguranje odabrati za Grčku?

Foto: Shutterstock

Ako kažemo da je ovo pitanje bez tačnog odgovora, nećemo uopšte pogrešiti. Svakako su na internetu dostupne informacije o svim osiguravajućim kućama, koje u svojoj ponudi imaju i putno osiguranje za Grčku, tako da izbor zavisi isključivo od odluke svakog turiste.

Uz to postoje i opcije koje nude različite banke korisnicima određenih platnih ili kreditnih kartica omoguće da uz paket bankarskih usluga imaju i putno osiguranje. Pošto je ovo program koji osiguravajuće kuće namenski prave za banke, pre putovanja treba proveriti, koje teritorijalno pokriće obuhvata naša polisa putnog osiguranja, kolika je suma pokrića, imamo li učešće prilikom korišćenja kući.

Nedavno je u većini osiguravajućih kuća uvedeno da se alergija na sunce ili ubod insekata (pčela, osa, krpelja…) nisu pokriveni, međutim, ima i dalje onih koje i dalje to pokrivaju.

Kod osiguravajućih kuća koje ne pokrivaju ovakve vrste povreda, troškove pregleda kod doktora moraćete da snosite sami.

Putem sajta www.putnosrbija.rs koji se samo i isključivo bavi polisama za putničko zdravstveno osiguranje, možete se raspitati o svim detaljima koji vas interesuju vezano za vaše putovanje, čak i putem četa na samom sajtu.

Razgovarali smo sa Nemanjom iz osiguranja “PutnoSrbija”, kako kvalitetno i najbrže da odaberemo putno osiguranje ukoliko idemo na godišnji odmor:

“Zaista su velike razlike u odnosu na cenu i pokriće, bilo da putujete na daleke destinacije kao što su Amerika, Kanada, Japan i Australija ili bliže destinacije Grčka, Nemačka, ostatak Evrope ili možda Kina, ostatak Azije ili Afrika. Međutim, vi i ne trebate to da znate, niti da gubite vreme zivkajući sve osiguravajuće kuće, gde će vam redom, u svakoj, isključivo hvaliti svoje proizvode. Dovoljno je da kontaktirate nas, i na jednom mestu saznate sve što vas zanima, na usluzi vam je presek ponude i uslova putnog osiguranja iz cele Srbije”.

Nemanja ističe da su sve osiguravajuće kuće odlične, ali ne za svaku destinaciju na našoj planeti, i dalje ističe:

“Polisa putnog zdravstvenog osiguranja se može kupiti i online u par brzih i jednostavnih koraka.Kupovinom polise putnog osiguranja online, na elegantan način, bez preteranog angažovanja, dolazite do kvalitetne zdravstvene zaštite u inostranstvu”.

POSTUPAK KUPOVINE PUTNOG OSIGURANJA JE BRZ I JEDNOSTAVAN:

  1. Pošaljete podatke iz pasoša (ime i prezime, adresa, jmbg, broj pasoša), ili fotografije prve strane pasoša, mejlom ili viberom (ukoliko ste već kupovali preko nas, dovoljno je da pošaljete ime i prezime;
  2. Mi šaljemo uplatnicu (možete platiti u pošti, banci, m-bankom ili e-bankom);
  3. Kada dostavite dokaz da je uplatnica plaćena (slika uplatnice, printsreen ekrana ili screenshot sa telefona), šaljemo polisu (možete je štampati sami, ili imati u pdf formi).

* Vaši podaci se nakon toga brišu, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

LINK ka vašem najboljem izboru za putno osiguranje.