Koncert mađarsko-srpske pop-rok grupe “STAR_DIVE” u Sremskoj Mitrovici

U organizaciji Centra za kulturu „Sirmijumart”, u Amfiteatru Gradskog parka će u subotu, 20. maja, u 20 časova, biti održan koncert mađarsko-srpske pop-rok grupe “Star_Dive”. U slučaju lošeg vremena će se održati u „Hrvatskom domu”. 

“STAR_DIVE” je moderna grupa, koja ima uspešne i brojne nastupe u zemlji i inostranstvu. Kao predstavnici modernog rok zvuka, njeni članovi izvode uglavnom autorske pesme na engleskom i srpskom jeziku, ali i obrade svojih omiljenih izvođača, koji su obeležili i svetsku i muzičku scenu bivše Jugoslavije, što grupu čini jedinstvenom u Budimpešti.

Iako se sastav benda menjao nekoliko puta, danas ga čine dve generacije rokera, različitih interesovanja, a zajedničke želje za dobrom svirkom. To su Mark Pap (vokal, gitara), Milena Pap (vokal, perkusionista), Robert Šinka (vokal, gitara), Žolt Barta (gitara), Milan Đurić (bas) i Janoš Kovač (bubnjevi). Podjednako ih inspirišu i prošlost i pogled u sutra. Njihova vas muzika može iščupati iz dnevne rutine, pozvati i poneti u svet distorzija, konkretnih ritmova i praskave energije, pri čemu svako može da bude protagonista ili antagonista — u zavisnosti šta mu se dopada.

“STAR_DIVE” i organizator upućuju poziv i dobrodošlicu svim poklonicima kvalitetnog zvuka na još jedno nezaboravno druženje i svirku ispunjenu posebnom izvođačkom i pokretačkom energijom, raznovrsnim pop-rok ritmovima, emocijama i dobrim vibracijama — muzikom koja spaja, ispunjava i osvaja.