Lidl Srbija povlači napolitanke iz prodaje zbog salmonele

foto 24 sedam
foto 24 sedam

Uzorci proizvoda sa polica u Srbiji poslati su radi detaljne provere lokalnim laboratorijama, o čemu su obaveštene nadležne instutucije

Lidl Srbija je obavestio potrošače da je povukao iz prodaje pet proizvoda – dva pakovanja Tastino napolitanki od 800 grama sa ukusom kakoa i lešnika, kao i tri pakovanja tastino Vafela od 200 grama.

Kako je navedeno ovi proizvodi se povlače zbog mogućnosti prisustva bakterije salmonella typhimurium, s’ obzirom da je redovnom kontrolom u Hrvatskoj utvrđeno prisustvo u dve proizvodne šarže.

Lidl Srbija obaveštava svoje potrošače o opozivu sledećih proizvoda:

– Tastino napolitanke sa ukusom kakaa – Vafel proizvod sa 72 % kakao punjenja, 800 g Tastino napolitanke sa ukusom lešnika – Vafel proizvod sa 72 % punjenja sa ukusom lešnika, 800 g Tastino Vafel sa kakao punjenjem- Vafel proizvod sa 80 % kakao punjenja, 200 g Tastino Vafel sa punjenjem ukusa lešnika – Vafel proizvod sa 80 % punjenja sa ukusom lešnika, 200 g Tastino Vafel sa kakao prelivom- Vafel proizvod sa 57 % kakao punjenja, preliven sa 20 % kakao preliva, 200 g.

Lidl Srbija obaveštava potrošače da je iz predostrožnosti iz prodaje povukla proizvode proizvođača Pak Rampart d.o.o., Visoko, Bosna i Hercegovina:

-Tastino napolitanke sa ukusom kakaa- Vafel proizvod sa 72 % kakao punjenja, 800 g; Tastino napolitanke sa ukusom lešnika – Vafel proizvod sa 72 % punjenja sa ukusom lešnika, 800 g; – Tastino Vafel sa kakao punjenjem – Vafel proizvod sa 80 % kakao punjenja, 200 g;  Tastino Vafel sa punjenjem ukusa lešnika – Vafel proizvod sa 80 % punjenja sa ukusom lešnika, 200 g; Tastino Vafel sa kakao prelivom – Vafel proizvod sa 57 % kakao punjenja, preliven sa 20 % kakao preliva, 200 g.

Uzorci proizvoda sa polica u Srbiji poslati su radi detaljne provere lokalnim laboratorijama, o čemu su obaveštene nadležne instutucije.

Potrošače pozivamo da ukoliko imaju neki od ovih proizvoda isti ne konzumiraju i vrate u bilo koju Lidl prodavnicu. Novac za proizvod će biti vraćen sa ili bez predočenja računa. Lidl Srbija i proizvođač Pak Rampart d.o.o. se izvinjavaju svim potrošačima koji su kupili pomenute proizvode zbog nastale neprijatnosti – saopštili su iz Lidla Srbija.