Ministar Branislav Nedimović posetio Poljoprivredno gazdinstvo Lemaić u Vašici

Potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović danas je posetio poljoprivredna gazdinstva u Sremu, gde je sa poljopivrednicima razgovarao o uslovima, merama podsticaja i podrške države poljoprivredi. Prvo je bio u iriškoj, a potom u šidskoj opštini.

Ministar Nedimović i predsednik Opštine Šid Zoran Semenović obišli su poljoprivredno gazdinstvo Mladena Lemaića u Vašici.

Mladen Lemaić bavi se stočarstvom i preradom svinjskog mesa, višestruki je šampion u proizvodnji kulena i godinama uspešno uz podršku Ministarstva poljoprivrede, vodiprivrede i šumarstva i Opštine Šid proizvodi na svom gazdinstvu prvoklasne suhomesnate proizvode i plasira ih kako na domaće tako i na inostrano tržište.

Tokom obilaska poljoprivrednog gazdinstva porodice Lemaić ministar Nedimović i predsednik Semenović sastali su se i razgovarali i sa ostalim poljoprivrednicima iz Vašice.

Tokom posete Sremu Nedimović je govorio i o spremnosti države da izađe sa predlogom mera podrške poljoprivrednicima u pogledu nabavke azotnog djubriva zbog , kako je rekao izuzetno visoke cene gasa. Te mere se mogu očekivati najkasnije u narednih dva meseca.

Prethodni tekstDiskoteka „NOX“ radi uz promenjeno radno vreme
Sledeći tekstZvezda je rođena! Mitrovački vuderkind Kim Sretković virtuoz na klaviru!