Mitrovački poljoprivrednici u poseti Sajmu poljoprivrede

Sremskomitrovački poljoprivrednici posetili su Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, a besplatan kolektivni odlazak je organizovala Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

„Drago mi je što smo uprkos epidemiološkoj situaciji uspeli da tradicionalno ispratimo ovu manifestaciju, zato što Agencija godinama unazad vodila sremskomitrovačke poljoprivrednike na Sajam. Ovo je prilika da se oni upoznaju sa novim dostignućima u oblasti poljoprivrede i nadam se da će se vratiti sa lepim utiscima i nekim novim saznanjima. Ove godine smo se odlučili za to da provedemo manji broj poljoprivrednika, a da većem broju poljoprivrednika podelimo besplatne karte. Za manji broj poljoprivrednika smo organizovali prevoz autobusom, uz poštovanje epidemioloških mera, vodeći računa o tome da će pola autobusa biti popunjeno, dakle svako drugo mesto će biti zauzeto. Svi će nositi maske tokom puta i pri ulasku na sajam, oni koji nisu vakcinisani ili nemaju potvrdu da su preležali koronavirus, oni će moći da se testiraju.”, rekla je Dušica Pavlović direktorica Agencije.

Sajamske manifestacije mogu da posete vakcinisane i nevakcinisane osobe uz potvrdu o preležanom kovidu, negativan PCR test ili negativan antigenski test. Na otvorenim i u zatvorenim sajamskim prostorima, u istom terminu, održava se i 53. Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije.

Na Sajmu poljoprivrede, pored brojnih domaćih učesnika, nastupaju izlagači iz 17 zemalja. Zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Češka Republika, a učestvuju i izlagači iz Rusije, Mađarske, Belorusija, Italije, Holandije, Španije, Poljska i drugih država.

Međunarodni sajam poljoprivrede je mesto na kojem Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i sve relevantne institucije predstavljaju subvencije za poljoprivrednu prozivodnju, a izlagači najnovija dostignuća u agraru, proizvode i međusobno razmenjuju iskustva.

Sajam se održava od 18. do 24. septembra,a radno vreme je od 9 do 19 sati.

Prethodni tekst69 godina od početka rada Galerije slika „Sava Šumanović“
Sledeći tekstStižu dinari…