Najpretraživaniji pojmovi na Google pretraživaču u Srbiji tokom 2022. godine

Kompanija Google danas je objavila svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova, nudeći jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji tokom 2022. godine.

Novak Đoković, situacija u Ukrajini i izbori su najviše zanimali građane u Srbiji

 

 

Jedan od najpopularnijih tenisera današnjice, Novak Đoković, našao se na vrhu liste najtraženijih pojmova u Srbiji, a takođe je bio najpretraživanija osoba u kategoriji ličnosti iz oblasti sporta. O interesovanju za aktivnosti srpskog tenisera govori i činjenica da je Novak najpretraživaniji sportista i na globalnoj Google listi.

Aktuelna globalna i lokalna dešavanja, kao što su situacija u Ukrajini i izbori u Srbiji, takođe su privukli pažnju najvećeg broja ljudi i našli se među top 3 najtraženija pojma u Srbiji. Učešća srpskih nacionalnih timova na velikim sportskim događajima su tradicionalno propraćena velikim interesovanjem, pa su se tako na listi najtraženijih pojmova našli i aktuelno Svetsko prvenstvo u fudbalu, kao i Eurobasket.

Konstrakta je definitivno ime koje je privuklo ogromnu pažnju domaće i svetske javnosti, a fenomenalan plasman predstavnice Srbije na Evroviziji ove godine, doneo joj je 5. mesto i na Google godišnjoj listi najtraženijih pojmova u Srbiji.

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se proslavljeni teniser Novak Đoković, jedina dama u ovoj kategoriji odbojkaška reprezentativka Tijana Bošković i teniski as Danil Medvedev.

Građani Srbije su tokom 2022. godine na Google pretraživaču pored aktuelnih događaja, poznatih sportistkinja i sportista, pretraživali i aktuelne televizijske programe.  TV ostvarenja koja su ove godine privukla najviše pažnje televizijske publike su domaća serija „U klinču“, strane serije „Stranger Things“ i „Euphoria“, domaća ostvarenja „Azbuka našeg života“ i „Ubice mog oca“. Dugoočekivana serija „House of the Dragon“ bila je u centru pažnje i u Srbiji. Domaće serije koje su se takođe našle na ovoj listi su i „Greh njene majke“, „Blok 27“, „Državni službenik“ i „Kolo sreće“.

 

Tradicionalno, sportski događaji izuzetno interesuju ljude u Srbiji, pa se tako očekivano na vrhu liste sportskih događaja nalazi Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se trenutno održava u Kataru. Kako su Srbi veliki ljubitelji fudbala i košarke, ne iznenađuje što je Eurobasket bio drugi, a fudbalska utakmica Srbija-Brazil treći najtraženiji pojam na listi sportskih događaja.

Listu najtraženijih filmova tokom 2022. godine u Srbiji predvode domaće ostvarenje „Zlatni dečko“, strani filmovi „Don’t look up“ i „Through my window“.

 

Najpretraživaniji sajmovi i festivali ove godine u Srbiji bili su Beer Fest, Sajam knjiga, Exit, Music week i Sajam automobila.

U produžetku možete pogledati kompletne liste najpretraživanijih pojmova, TV serija, sportista i sportistkinja, sportskih događaja, filmova, kao i sajmova i festivala u Srbiji tokom 2022. godine.

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji:

Novak Đoković

Ukrajina

Izbori 2022

Svetsko prvenstvo 2022

Konstrakta

Eurobasket 2022

Matej Periš

Toma Zdravković

Ksenija Vučić

Zadruga 5

Najpretraživanije TV serije:

U klinču

Stranger Things

Euphoria

Azbuka našeg života

Ubice mog oca

House of the Dragon

Greh njene majke

Blok 27

Državni službenik

Kolo sreće

Najpretraživaniji sportisti i sportistkinje:

Novak Đoković

Tijana Bošković

Danil Medvedev

Rafael Nadal

Nemanja Gudelj

Dušan Vlahović

Ognjen Jaramaz

Luka Dončić

Duško Ivanović

Karlos Alkaraz

Najpretraživaniji sportski događaji 2022:

Svetsko prvenstvo u fudbalu

Eurobasket

Srbija – Brazil

Australian Open

Liga nacija

Roland Garros

Wimbledon

Srbija – Grčka košarka

Zvezda – Partizan

Zvezda – Makabi

Najpretraživaniji filmovi:

Zlatni dečko

Don’t look up

Through my window

Purple Hearts

Toma

Bilo jednom u Srbiji

Južni vetar: Ubrzanje

Leto kada sam naučila da letim

365 days 2

Spider man: No way home

Najpretraživaniji festivali i sajmovi:

Beer Fest

Sajam knjiga

Exit

Music week

Sajam automobila

Autor:PC Press