Održana svečana Skupština – Uručena priznanja zaslužnim sugrađanima

Dan Opštine ruma, koji se praznuje u znak sećanja na 24. novembar 1918. kada je u Rumi dr Žarko Miladinović održao narodni zbor na kojem je doneta odluka o prisajedinjenju Srema Kraljevini Srbiji, obeležen je svečanom sednicom Skupštine, uz prisustvo čelnih ljudi lokalne samouprave, brojnih zvanica, odbornika i većnika, uz poštovanje preventivnih mera, na svečanoj sednici SO Ruma sumirani su rezultati rada u poslednjih godinu dana, a zaslužnim pojedincima i organizacijama uručena su opštinska priznanja.

Na svečanosti je emitovan promo film “Ruma između dva praznika 24.11.2020-24.11.2021.” koji je pružio osvrt na sve važne opštinske projekte koji su realizovani.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić uručio je priznanja ovogodišnjim zaslužnim građanima i organizacijama, prethodno se osvrnuvši na jednogodišnji period za nama rečima da Ruma i dalje ide krupnim koracima napred i iz dana u dan se gradi, infrastrukturno oprema i poboljšava uslove i kvalitet života svih naših građana.

Izvor: Opština Ruma

“Nastavićemo i u narednom periodu da se isto ovako, sa istim intenzitetom borimo za naš grad i našu opštinu. To je politika SNS-a, sve ono što je Srpska napredna stranka sa svojim predsednikom i Vladom RS uradila ili radi na teritoriji Srbije, mi samo preslikavamo i sprovodimo na teritoriji naše opštine i to daje rezultate koji više nisu nevidljivi. Za ovakve filmove, a mi smo ih unazad 8 godina uradili mnogo, treba dosta rada i dosta napora. Zahvaljujem se Opštinskoj upravi, svim ljudima koji su na neki način doprineli svemu ovome, zahvaljujem članovima Veća, odbornicima, članovima MZ i samim građanima. Svi treba sebe da prepoznaju u ovom filmu, borimo se svi za istu stvar, a to je za bolji život nas i naše dece”, kazao je Mančić.

Kada su u pitanju nagrade, Rumska povelja je uručena doktorki Emiliji Osvald iz rumskog Doma zdravlja, za sav nesebičan angažman u borbi protiv pandemije virusa Covid-19.

Zbog društveno odgovornog rada, ali i pomoći i afirmaciji Opštine Ruma, kroz dugi niz godina, zahvalnicu će na Dan Opštine dobiti Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.

Zahvalnice, uz novčanu nagradu od 30.000 dinara, dobilo je pet studenata koji su se istakli izuzetnim rezultatima u oblasti visokog obrazovanja: Milica Vujić, Deana Jerković, Žarko Blagojević, Dragan Milošević, Obrad Srećo), pet volontera rumskog Crvenog krsta: Zorana Lazarević, Nemanja Gajić, Dejan Pavlović, Jelena Žarković, Ana Cicović i uspešni mladi sportista Stefan Zubović, reprezentativac Srbije u džudou za ostvarene rezultate na međunarodnoj sceni u 2021. godini.

Svečanost održanu u Kulturnom centru “Brana Crnčević muzički i folklorno je upotpunio ANIP “Branko Radičević”, kao i uvek bogato nagrađen aplauzima publike.

Prethodni tekstTuristička organizacija na Konferenciji o krajoliku i održivom turizmu
Sledeći tekstTri igračice ŽRK “SREM” učestvovale u velikom uspehu kadetske reprezentacije!