Održano predavanje na temu “Podvig i humanost”

U ponedeljak dana 20.03.2023. sa početkom u 13 časova u Svečanoj sali STŠ “Nikola Tesla” u Sremskoj Mitrovici održano je predavanje na temu “Podvig i humanost”.

Predavanje je održao nama svima poznati sugrađanin, odlikovani član Upravnog odbora NS IPA SRBIJA- regija “Srem” gospodin Darko Dronić. Predavanje za učenike organizovala je škola u saradnji sa Internacionalnom policijskom asocijacijom Srbije, čiji je Darko pripadnik. Ovo veoma poučno predavanje naišlo je na ovacije kod učenika ove škole, kojih je na predavanju bilo oko stotinak, zajedno sa svojim profesorima. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje sprovodi tehnička škola u cilju svoje nastavne i vannastavne delatnosti. Škola će se svakako truditi da u narednom periodu obogati svoj spektar aktivnosti i promoviše svoje delovanje kako na takmičenjima, tako i učešćem u međunarodnim i domaćim projektima koji se ovde sprovode. Od strane Darka Dronića prilikom predavanja je predočeno da je planu je otvaranje prostorija Internacionalne policijske asocijacije u našem gradu, sa kojom će on lično rukovoditi gde će svi zainteresovani moći da se upoznaju sa ovom organizacijom ali i dobiju sve potrebne informacije u vezi sa policijskim pozivom, službom i humanim gestovima i podvizima koje ona gaji u svom sklopu. Takođe kako je Darko Dronić naglasio, otvaranjem kancelarije isti će se lično založiti da dovede u naš grad veliki broj njegovih kolega iz raznih država članica IPA, i iste upozna sa kulturom našega grada.

Zbog velikog interesovanja učenika, uskoro se sa ne strpljenjem očekuje još jedno predavanje Darka Dronića, za koga se slobodno može reći da je ponos našega grada i policijske profesije.