Održano veče renesansne muzike u mitrovačkoj Katedrali Svetog Dimitrija

U organizaciji Udruženja „Sirmium – grad dece“ održan je koncert ansambla „Dom Muz“ Vojvođanskog udruženja za ranu muziku „VEMA“ iz Novog Sada.

Koncert „Veče renesansne muzike“ je u saradnji dva udruženja održan u katedrali „Svetog Dimitrija“, rimokatoličkoj crkvi u Sremskoj Mitrovici, crkvenom objektu od velikog kulturnog značaja, koja nosi ime zaštitnika našeg grada.

Na događaju se okupio veliki broj građana, koji su uživali u nestvarnim glasovima umetnika iz Rusije, Brazila i Srbije , kao i zvucima virgina i blok flaute, koji su bar na čas „vratili“ vreme u doba renesanse.

Moderatori programa su bili Jovana Jokić i Sandra Štetina, koja se zahvalila u ime udruženja ,,Sirmium – grad dece“, velikom prijatelju, koji je podržao večerašnji koncert, monsinjoru župniku Eduardu Španoviću, profesorici klavira Dragani Filimonović, koja je povezala ova dva Udruženja, Timoru Musaevu, umetničkom rukovodiocu ansambla ,,Dom Muz“, koleginici Ivani Marketanović, kao stručnom konsultantu, koleginici Tatjani Marelj Zečević, idejnom tvorcu plakata i akademskoj slikarki i medijima koji podržavaju  udruženje, OZON Media Gradski INFO, Sremske novine i portal Moj Grad Sremska Mitrovica.