Opština Ruma nagradila najbolje učenike: Uručeno ukupno 116 novčanih nagrada

Opština Ruma je odlučila da ove godine zvaničnu dodelu diploma i novčanih nagrada vukovcima uruči na svečanosti organizovanoj na Gradskom trgu, pod okriljem Kulturnog leta, kako bi pred sugrađanima zasluženo promovisala one najbolje, najmarljivije i najvrednije učenike naše opštine.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i njena zamenica Biljana Popović Jovanović podelile su ukupno 100 Vukovih diploma, ali i novčane nagrade od po 10.000 dinara. Takođe, nagrađeno je i 16 đaka generacije sa po 20.000 dinara.

Foto: Opština Ruma

-Opština Ruma nagrađuje naše najbolje učenike za poseban trud i zalaganje tokom školovanja, uz podstrek i želje da i u budućnosti nastave sa uspesima, istakla je predsednica Ćirić, pa su tako ovogodišnji iznosi nagrada duplirani u odnosu na prethodnu godinu.

–„Dragi vukovci i đaci generacije čestitam vam svima postignutom uspehu. Čestitke i profesorima koji su se nesebično trudili da prenesu svoje znanje, koji su učestvovali u njihovom uspehu, bodrili ih, podržavali i vodili na brojna takmičenja. Uprkos teškoćama sa kojima ste se suočavali proteklih godina zbog nemilosrdnog virusa. Ja se nadam da više nećete imati ovakvih smetnji u nastavi.

Foto: Opština Ruma

–A vama draga deco želim puno uspeha u daljem školovanju, želim da vam se u lično i u ime opštine zahvalim. Zahvaljujući vašem uspehu mi smo još uspešniji i još bolji. Ulažući u vas mi ulažemo u našu budućnost. Bez vas tako divnih i tako dobrih naša budućnost nije izvesna.

–Zahvaljujući vama, vašoj pameti, dobroti, trudu i iskrenosti vaša budućnost je zagarantovana, a naša dužnost je da to prepoznamo i da to nagradimo. Vaš uspeh ćemo pratiti i dalje, tu smo da vam pomognemo i da vas podržimo i bodrimo i da budemo ponosni na vas kada jednog dana čujemo da ste postali uspešni ljudi. Iskreno se nadam da ćete se i vi jednog dana setiti vaše Rume i da ćete se vratiti u vaš rodni grad, da kao uspešni ljudi u različitim zanimanjima radite i stvarate u našoj opštini“, poručila predsednica Ćirić.

Foto: Opština Ruma

Uvertiru u jučerašnju svečanost napravio je hor „Zvončići“, odlično izabranim dečijim repertoarom, dok je po završetku ceremonije dodela nagrada muzički program upotpunio sjajni rok bend „Pogrešno skretanje“,  sačinjen od rumskih gimnazijalaca.