Otvoreno senzorno igralište u dvorištu ŠOSO „Radivoj Popović”

Uređivanje prvog senzornog igrališta za decu u našem gradu, ostvareno je u dvorištu ŠOSO „Radivoj Popović” a realizovano je uz finansijsku  pomoć kompanije „EatonElectic doo”, PU „Stonogica”, Gradske uprave za obrazovanje i VKK „Sremci” iz Sremske Mitrovice.

Igralište je u potpunosti prilagođeno potrebama učenika škole ali i dece mlađeg uzrasta a otovrio ga je predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica, Vladimir Pavlović.

“Danas je u dvorištu škole „Radivoj Popović” otvoreno jedno novo dečije igralište. Grad Sremska Mitrovica je zajedno sa Predškolskom ustanovom „Stonogica”, društveno odgovornom kompanijom „EatonElectric” i zajedno sa veteranima košarkaškog kluba sprovela i realizovala ovu akciju. Direktor škole Negovan Nikolić je mnogo puta do sada pokazao da je sposoban da okupi ljude a kada se ljudi okupe onda i može da nastane ovako jedna lepa stvar i možemo ovako da provedemo lepo vreme i da podelimo radost sa ovom decom. Ovo igralište je samo jedno u nizu koja će Sremska Mitrovica da završi do kraja ove godine, a nadamo se i sledeće jer njihova uređenje neće stati dok se ne završe sva. Pozvao bih sve zainteresovane da se priključe ovom jednom velikom spremanju, jer trenutno se još uvek radi popis svih igrališta u gradu, a ona najugroženija i koja su u najnebezbednijem stanju radiće se prva”, rekao je Vladimir Pavlović.

Brojne penjalice, kocke, poligon, samo su neke od sprava koje su postavljene u novom senzornom igralištu a na inicijativu zaposlenih u školi , uz veliku pomoć sponzora, učenici škole za specijalno obrazovanje i u svom dvorištu od sada imaju pomoć za senzorni razvoj i psihomotorne sposobnosti.

Senzorno igralište se sastoji iz senzornih tabli, senzorne staze, zatim ima senzorni vrt koji koristi srednjoškolci cvećari, vrtlari, takođe sad je oplemenjen poligonom i centrima za odmor, rekreaciju, za igru gde deca mogu da provode slobodno vreme i koji može da se koristi i za vannastavne aktivnosti.

Deca će se osećati zbrinuto, ohrabreno, poštovano tokom aktivne igre, kako u fizičkom tako i u socijalnom smislu, čime se stvara i čuva osećaj zajedništva i prihvaćenosti kod sve dece, zaključak je svih.