Ozelenjavanje naselja Mala Bosna za čistiji vazduh u Sremskoj Mitrovici

Udruženje “Eko-Pokret Srbije” u saradnji sa MZ “Slobodan Bajić Paja” i uz podršku Socijalne zaštite i zaštite životne sredine Grada Sremska Mitrovica posadili su nekoliko sadnica ukrasnog bagrema uz priobalje kanala “Radinačko vrelo” kod poznate malobosanske česme.

Prema rečima predsednice ovog udruženja Marine Blagojević: ” Sadnice smo posadili kako bi bili primer i drugim građanima a i da ozelenimo naselje Mala Bosna, kao i da doprinesemo zaštiti životne sredine i čistiji vazduh naših sugrađana. Akcija je da se i obeleži kraj ove godine, a nema stajanja, u sledećoj još bolje i zelenije. Ponosni smo na naše članove, što uz nesebičnu podršku se odazovu ovakvim akcijama a pogotovo što se podiže svest i o životnoj sredini”.

Zamenik predsednika mesne zajednice “Slobodan Bajić Paja” Nikola Ilić je rekao: “Svako ulaganje u ozelenjavanja doprinosi da i naša mesna zajednica i njeni meštani žive u zdravoj i ćistijoj životnoj sredini i zahvaljujem se udruženju Eko-Pokretu Srbije i lokalnoj samoupravi na podršci i donaciji u vidu ovih sadnica”.