Posle Đokovića svi bi sad u Pavlovce!

Foto: Ras Srbija/ Pavlovačko jezero

Selo Pavlovci najmanje je selo rumske opštine. U selu ima 170 kuća, a u poslednje vreme cena nekretnina i zemljišta, značajno je skočila. Koji je uzrok porasta cena u ovom mirnom selu kraj Kudoškog jezera, istražuje Sremska televizija.

“Najmanje selo rumske opstine, Pavlovci ima 250 stanovnika čija je prosečna starost oko 45 godina. Godinama je selo bilo poznato, kako Pavlovčani vole u šali da kažu po prvom kružnom toku u Sremu, ali se u proteklih par godina situacija znatno promenila.”
Dolaskom svetski poznatog tenisera Novaka Đokovića zatim i drugih ljudi koji su prepoznali potencijal Pavlovaca i jezera kraj sela, potražnja za zemljištem i nekretninama u selu je skočila. Pavlovčani kažu da sreću nove komšije i da veruju da su upravo oni zaslužni za popularnost Pavlovaca.

Prema rečima predsednika Saveta Mesne zajednice “Pavlovci” Dražena Gajića potražnja je znatno veća, ali je broj trošnih kuća koji je na prodaju mali jer selo ima ukupno 170 kuća koje su većinom obnovljene nakon Drugog svetskog rata. Manja ponuda i veća potražnja formula je da cena nekretnina u Pavlovcima bude na zavidnom nivou. Pavlovčani se nadaju da će ovaj trend da se nastavi, i da je ovo korak koji vodi kako novim šansama za zaposlenje tako i povećanju priraštaja u ovom selu koje trenutno ima 6 đaka u 4 razreda koliko ima osnovna škola u selu.

Izvor:rtv.rs

Prethodni tekstDom kulture u Buđanovcima obnovljen posle 50 godina
Sledeći tekstPregled sportskih dešavanja u hali “Pinki” za vikend