Predstavljamo sportske talente Sremske Mitrovice – Irena Grujanić, karate

Karate klub Srem iz Sremske Mitrovice, pravi je rasadnik talentovanih karatista i karatiskinja.

Neretko na velikim takmičenjima, takmičari ovog kluba osvajaju desetine medalja.

Jedna od velikih nada ovog kluba zove se Irena Grujanić. Rodjena 2011. godine u Sremskoj Mitrovici. Učenica je četvrtog razreda Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj.

Irena je odlična učenica, a pored škole uspeva i da trenira i osvaja najsjajnija odličja na takmičenjima.

Kako nam je navela njen trener, Iva Vinković, Irena je karate počela da trenira od svoje pete godine u Karate klubu Srem. A 2021. godina je za nju najupešnija jer je uspela da osvoji sve zlatne medalje, počevši od regionalnih takmičenja, školskog prvenstva Srbije, a uspela je i da osvoji i Državno prvenstvo. Na Balkanskom prvenstvu osvojila je zlatnu medalju u kategoriji 2011. godište, pobedivši sve protivnice maksimalnim rezultatom 5:0.
Takodje, na istom takmičenju, osvojila je i ekipno zlato u kata timu.
„Irena Grujanić je zlatna devojčica u svakom smislu te reči. Ove godine osvojila je sve zlatne medalje i sve svoje protivnice porazila je maksimalnim rezultatom. Trenutno je bez konkurencije u svojoj kategoriji, i za klasu je bolja od ostalih. Irena je kao takmičarka veoma skoncentrisana, predana i vredna iznad svega i njeni rezultati tek dolaze. S obzirom na njen perfekcionistički stav prema treningu i odnosu poštovanja prema klubu i trenerima, ja verujem u njen izvanredan potencijal i verujem da će joj himna svirati i na najvećim takmičenjima u starijim kategorijama“, imala je samo reči hvale za nju, Iva Vinković.
Irena je i dobitnica je nagrade Grada Sremska Mitrovica za najuspešnijeg pionira za 2020 godinu.
Trenutno je nosilac plavog pojasa.
D.T.