PRENOSIMO saopštenje gradskog odbora “Novog DSS-a”

Na mejl smo dobili saopštenje Gradskog odbora stranke Novi DSS iz Sremske Mitrovice a povodom nedavnih događaja u izlaganja odbornice grupe GG “Grad za sve nas” u Gradskoj skupštini u Sremskoj Mitrovici, saopštenje vam prenosimo u potpunosti:

“Članstvo Gradskog odbora NDSS iz Sremske Mitrovice je sablažnjeno skandaloznom izjavom odbornice u Skupštini Sremske Mitrovice, Nataše Zec, o potrebi dovođenja u Kukujevce, ni manje ni više, no Marka Perkovića Tompsona, hrvatskog „glazbenika“ koji svojim radom promoviše ustaška zlodela i preti Srbima, šireći, u ionako šovinizmu sklonom hrvatskom društvu, malignu srbofobiju.
Kada takve pokliče čujemo od Ruže Tomašić ili Denisa Šešelja, te drugih hrvatskih frankofurtimaša, možemo sažaljivo da utvrdimo kako komšije nisu uspele da se izbore sa zloduhom ustaške prošlosti ni 80 godina nakon događaja iz „Jasenovca i Gradiške Stare“ o kojima bi odbornica Zec rado slušala Tompsonove stihove. No, kada od nekoga, plaćenog iz javnih sredstava da se bavi politikom u Srbiji, čujemo poziv ovoj blajburškoj narikači s nadimkom po američkom automatu, da nastupi u Kukujevcima, u kojima se, bežeći od ustaške kame sabralo ono što je preteklo, a bez ičega u svome zavičaju ostalo, nemamo pravo da samo konstatujemo skaradnost i neprimerenost.
Tada moramo da reagujemo najoštrije, zahtevajući od državnih organa da utvrde ima li elemenata krivičnog dela ili bar prekršaja za koje bi gospođa Zec mogla da pred zakonom odgovara. Ako to nije moguće, pozivamo Mitrovčane da gospođi Zec pokažu gađenje prema ideologiji koju zastupa.
Ako njoj sudbina njenih prezimenjaka iz Zagreba, Mihajla, Marije i njihove dvanaestogodišnje kćeri Aleksandre, pobijenih od pripadnika hrvatskog MUP-a, 7. decembra 1990, inspirisanih istom ideologijom koja nadahnjuje Tompsonove pesme, ne znači mnogo, nama, iz Novog DSS, je tragedija ove i stotina drugih srpskih porodica u Hrvatskoj izuzetno važna.
Zato nećemo dopustiti da se izjednačavaju pesme o srpskim kraljevima, oslobodiocima svih Južnih Slovena, antifašističkoj, regularnoj vojsci kraljevine Jugoslavije pod komandom generala Dragoljuba Mihailovića, sa onim bestijalnim kricima i pokličima koji veličaju Pavelića, Maksa Luburića i ostale ustaške zveri, čijih su se zločina gnušali čak i nemački i italijanski okupatori”, navodi se u saopštenju.

Gradski odbor Novog DSS-a Sremska Mitrovica