Rasim Ljajić nije životno ugrožen, poginuo vioski funkcioner SDPS-a

Foto: Srbija danas

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije i nekadašnji ministar u vladi Rasim Ljajić doživeo je jutros tešku saobraćajnu nesreću kod Ražnja, u kojoj je osoba koja je upravljala automobilom poginula, dok je on zadobio teže povrede.

Ljajić je prebačen u Klinički centar u Nišu.

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Perišić izjavio je da Rasim Ljajić nije životno ugrožen posle saobraćajne nesreće na autoputu kod Ražnja.

„Smatramo da gospodin Ljajić neće biti u situaciji da njegove povrede zahtevaju neku ozbiljniju intervenciju“, rekao je on.

MUP je saopštio da je osoba koja je upravljala automobilom stradala na licu mesta, kao i da je uviđaj o uzroku nesreće i razlozima zbog kojih je automobil sleteo s puta u toku.

Ljajićevo vozilo „škoda superb“ se prevrnulo oko 9.30 sati.

Preminuo Branko Gogić, visoki funkcioner SDPS-a

U nesreći je nastradao Branko Gogić, predsednik Izvršnog odbora SDPS-a. on je u trenutku nesreće upravljao vozilom, saznaje “Blic”.

Gogić je bio i direktor JP Emisione tehnike i i veze.

Rođen je 15. aprila 1977. u Smederevu. U Beogradu je diplomirao ekonomiju a zatim završio i master studije na smeru “Ekonomska diplomatija”. Od marta 1999. godine zaposlen je u Ministarstvu spoljnih poslova gde je radio u Direkciji za imovinsko pravne i finansijske poslove ministarstva, a zatim u generalnim konzulatima i ambasadama Republike Srbije u Rijeci, Zagrebu i Beču, prenosi Blic.

Od januara 2009. godine radi u Diplomatskom protokolu. Kao konsultant, radio je na mnogobrojnim projektima širom Srbije. Član je SDP-a od njenog osnivanja, 2009. godine. Narodni poslanik u sazivu od 2012. do 2014. godine. Godinu dana je radio kao koordinator SDP Srbije nakon čega je izabran na mesto predsednika Izvršnog odbora.

Autor: Nedeljnik