Rekonsktrukcija magistralnog toplovoda

U mitrovačkom naselju „Sportski centar“ u toku su radovi na rekonstrukciji magistralnog toplovoda.

Tim povodom, Slavko Sladojević, direktor JKP „Toplifikacija“ je rekao da je ranije bilo problema sa ovom trasom toplovoda, zato što je sva isporučena toplotna energija išla preko podstanice koja se nalazi u „Sportskom centru“. Ovog puta to će biti izbegnuto tako što će doći do gašenja jednog kilometra sekundarnog voda i sve će zgrade biti priključene na magistralni toplovod. 

Radovi se izvode u četiri segmenta. Na prvom i drugom su radovi u toku, treći segment se otvara, a četvrti će biti otvoren za nedelju dana. Predviđeno je da radovi budu završeni do kraja meseca septembra. 

Pored priključenja na magistralni toplovod, u šest zgrada je izvršena rekonstrukcija pumpnih podstanica, koje su pretvorene u primarne toplotne podstanice, što znači da će grejanje biti sigurnije i pouzdanije, a ako dođe do intervencija pristup toplovodu biće lakši. Sih šest podstanivca je automatizovano i povezano na  SCADA sistem koji se nalazi u kotlarnici „Stari most“ i biće u sistemu grejanja celog grada, zaključio je Sladojević.