Sajam knjiga u Beogradu od 21. do 29. oktobra

Ovogodišnji, 66. Međunarodni beogradski sajam knjiga održaće se od 21. do 29. oktobra na Beogradskom sajmu pod sloganom „Živele knjige/Vive les livres”, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Oko četiri stotine izlagača iz zemlje i inostranstva predstaviće se na štandovima u halama 1, 1a, 2a i 4, ali lista još nije konačna.

Ove godine počasni gost Francuska, jer su francuski pisci svetski klasici, a knjige objavljene ove godine „biće posebno dragocene”, navode organizatori.

Manifestacija, koja je uvrštena u one od značaja za Grad Beograd, trajaće devet dana, dan više nego inače.

Na konferenciji za novinare govorili su i Ljiljana Šoškić, koordinatorka projekta, koja je ocenila da je Sajam knjiga jedna od najposećenijih i najreprezentativnijih događaja na Beogradskom sajmu, zatim Stanislas Pjere, savetnik za kulturu Ambasade Francuske i direktor Francuskog instituta u Srbiji, koji je najavio gostujuće autore iz ove zemlje, te Sanja Milić, umetnički direktor Sajma knjiga.

U isto vreme, na istom prostoru, tradicionalno se održava i Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava. Tradicionalno će biti dodeljene brojne nagrade, između ostalih za izdavača godine i izdavački poduhvat godine. Školski dan je u četvrtak, 26. oktobra.

Cena pojedinačne ulaznice je 350 dinara, grupna ulaznica je 250, a porodična hiljadu dinara.