Šidski osnovci obukli se u boje zastave Srbije

Foto: Opština Šid

Dan kada se širom Republike Srbije i Republike Srpske sa ponosom ističe srpska trobojka, obeležava se kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Datum, 15. septembar, izabran je za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, u znak sećanja na 1918. godinu kada je probijen Solunski front i najavljen početak kraja Prvog svetskog rata.

Foto: Opština Šid

Tim povodom, Opštinu Šid danas je posetio razred IV-2 OŠ “Branko Radičević” iz Šida, na čelu sa učiteljicom Tanjom Matijaš.

Foto: Opština Šid

Predsednik SO Šid Tihomir Stamenković, zamenik predsednika Opštine Đorđe Tomić i pomoćnik predsednika Opštine Branimirka Riđošić dočekali su razred obučen u boje srpske zastave i sa njima razgovarali o današnjem prazniku, o onima kojima dugujemo slobodu i znanje, o simbolici srpske zastave, grba i njima kao jednim od obeležja nacionalnog identiteta srpskog naroda.

Foto: Opština Šid

Zahvaljujemo se razredu i učiteljici na današnjoj poseti, trudu koji su uložili u obeležavanje današnjeg praznika, ali i na brižnom čuvanju tradicije i negovanju kulture sećanja.

Foto: Opština Šid