Sremska Mitrovica je prvi grad u Srbiji koji uvodi energetske vaučere za plaćanje ogreva

Sremska Mitrovica je prvi grad u Srbiji koji uvodi energetske vaučere, kao vid pomoći građanima za predstojeću zimu. Vrednost subvencije u vidu vaučera biće 10.000 dinara, a pravo na korišćenje utvrdiće stručna komisija. Ovaj predlog su danas usvojili odbornici na sednici Skupštine grada..

“Ovom odlukom je predviđeno da tim vaučerima socijalno ugrožena domaćinstva plaćaju račune za grejanje Javno-komunalnog preduzeća “Toplifikacija”, kao i za refundaciju troškova nabavke ogrevnog drveta, peleta, mazuta i uglja. Ovo pravo će moći da ostvare socijalno ugrožena domaćinstva tako što će se prijavljivati na javni poziv koji će Grad raspisati u narednom periodu. Vrednost vaučera iznosi maksimalno 10.000 dinara, a ko ima pravo na ovu vrstu povlastice odlučivaće komisija”, kaže za Euronews Srbija Dražen Riđošić, v.d. načelnika Gradske uprave za socijalnu zaštitu.

Ovu subvenciju moći će da dobiju domaćinstva čiji prihod po članu ne prelazi 25.000 dinara. Kriterijumi za rangiranje će biti i imovinsko stanje i broj članova u porodici. Građani će vaučerima moći da plate račune komunalnom preduzeću ili da kupe ogrev, ali će morati da podnesu zahtev i kasnije da prilože otpremnicu i račun.

“Sremska Mitrovica je prvi grad koji uvodi ovu subvenciju, jer smo hteli da olakšamo predstojeću zimu našim građanima. Za ovu godinu imamo dovoljno novca, mada ne znamo još tačno koliko domaćinstava će se prijaviti”, napominje Riđošić.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime