Svečano otvaranje vrtića „Roda“ u Šidu

Predsednik Opštine Šid Zoran Semenović, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Nikola Pontara su svečano otvorili novoizgrađeni objekat „Roda“ Predškolske ustanove „J.S.Šilja“ U Šidu. 

Izgradnja i opremanje novog objekta u okviru predškolske ustanove „J.S.Šilja“ u Šidu, deo je projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ koje Ministarstvo prosvete sprovodi uz podršku Svetske banke, sa ciljem unapređenja dostupnosti i kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja. 

Vrtić „Roda“ prostire se na preko 1100 metara kvadratnih sa 140 novih mesta za boravak dece. Za  izgradnju objekta koji obezbeđuje najbolje uslove za zdravo i bezbrižno odrastanje, izdvojeno je više od 130 miliona dinara, dok je za njegovo opremanje izdvojeno gotovo 10 miliona dinara. 

„Izgradnja vrtića „Roda“ jedan je od najvažnijih projekata realizovanih u našoj opštini zahvaljujući podršci naše države, Vlade i resornog ministarstva. Njegovom izgradnjom, Opština Šid poslala je još jednom važnu poruku podrške roditeljima i roditeljstvu, a liste čekanja su ugašene. Zbog svega što ovaj objekat predstavlja za decu našeg grada, ovo je veliki dan za opštinu Šid i sve njene građane“, istakao je ovom prilikom predsednik Opštine Šid Zoran Semenović. 

Prigodan program povodom svečanog otvaranja pripremili su mališani iz vrtića „Roda“.