Promocija knjige: „Tema Sirmijum”

U utorak, 12. oktobra u Biblioteci „Gligorije Vozarović” održana je promocija knjige „Tema Sirmijum” autora Slobodana Ružića.

To je drugi objavljeni  roman koji je nedavno izašao iz štampe. U romanu je autor dočarao jedno davno zlatno doba Sirmijuma koliko privlačno u svom sjaju, toliko i zastrašujuće po svojoj svireposti.

Recenzent Jelena Dilber je napisala da: „Većina istorijskih romana ostavi utisak na čitaoce tek kad sklope poslednju stranicu, a neki ne dozvoljavaju predah od prvog lista, držeći pažnju i rastući iz poglavlja u poglavlje, ne samo svojom dinamičnom radnjom već i bezbrojnim zanimljivim otkrićima iza kojih stoje godine i godine istraživanja, proučavanja i sakupljanja obimne istorijske građe.”

Radnja romana započinje u 4. veku u „gradu careva i mučenika”, jedne mračne noći kada se družini lupeža priključuje stranac u crnom plaštu nudeći im posao koji ne mogu da odbiju”.

U programu su učestvovali: dr Slobodan Ružić, autor, Dušanka Anojčić, glumica, Moravka Todić, moderator, Isidora Kozlina, flauta, Ilija Sretenović, klarinet, Tatjana Imbrišić, gitara.

Slobodan Kekić, v.d. direktora Biblioteke „Gligorije Vozarović” se zahvaljuje na donaciji u vidu računara dr Slobodanu Ružiću koji nam je uručio pre promocije knjige.

Izvor: Sirmiuminfo

Prethodni tekstKapela na Grkokatoličkom groblju u Sremskoj Mitrovici
Sledeći tekstBolnici donirana led lampa za fototerapiju beba