U Srbiji danas pretežno sunčano i toplo, noć uz kišu i kratkotrajne pljuskove

Foto: Moj grad SM

U Srbiji će danas tokom dana biti pretežno sunčano i toplo, s najvišom dnevnom temperaturom od 24 do 29 stepeni, a uveče se na severozapadu, a tokom noći i u ostalom delu Vojvodine, kao i u zapadnoj, jugozapadnoj i centralnoj Srbiji, očekuje jače naoblačenje sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima.

Ujutro sveže, po kotlinama i visoravnima jugozapadne Srbije kratkotrajna magla. Na jugu i jugoistoku od sredine dana povremeno uz malu do umerenu oblačnost. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 7 do 14 stepeni, a najviša dnevna od 24 do 29 stepeni Celzijusa.

I u Beogradu danas, nakon svežeg jutra, tokom dana pretežno sunčano i toplo uz slab severni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 11 do 14, a najviša dnevna oko 27 stepeni. Tokom noći jače naoblačenje sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do subote, 7. oktobra, pretežno sunčano i toplo sa dnevnom temperaturom u većini mesta od 23 do 28 stepeni, a samo se u u nedelju očekuje prolazno naoblačenje, na severu uglavnom suvo, a u ostalim krajevima mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima uz izolovanu pojavu grmljavine.

Krajem perioda, 5. oktobra, očekuje se novo naoblačenje koje će ponegde usloviti kratkotrajnu kišu i manji pad temperature.