Ulične trke održane su po 58. put u našem gradu

Tradicionalna manifestacija u okviru Novembarskih dana, Ulične trke održane su po 58. put u našem gradu. Učestvovalo je oko 400 takmičara.

Organizatori 58. uličnih trka, kao i Memorijala Milovan Lazarević-Ćaza su Grad Sremska Mitrovica, Ustanova Atletski stadion,  Atletski klub „Srem” i AK „Sirmijum” i Zbor atletskih sudija. Ulične trke propagiraju zdrav način života i način razmišljanja i zato su značajne za sve Mitrovčane i za sve ljubitelje atletike.

Pobednicima je uručio medalje Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu i sport: „Gradske ulične trke u Sremskoj Mitrovici tradicionalno su vezane za mesec novembar. Čestitam i zahvaljujem se svima onima koji su se prijavili danas da učestvuju na trkama, naročito bih se zahvalio roditeljima koji su doveli svoju decu. Ovakve manifestacije i bilo kakve druge sportske manifestacije koristimo za promociju zdravog života, sporta i želimo da naše najmlađe sugrađane nateramo da se bave sportom. Dugujemo zahvalnost svim organizatorima za više nego uspešnu organizaciju ovakve jedne manifestacije. Održana je i jedna memorijalna trka u znak sećanja na rano preminulog člana Atletskog kluba „Srem” Milovana Lazarevića Ćazu koji je 14 puta bio osvajač ove trke.”

Kako je rekao Darko Gavrilović direktor Atletskog stadiona: „Učesnika ima oko 400, nažalost zbog ove situacije u smanjenom broju ali očekujemo da deca lepo provedu dan. Prosperitet sporta i stavljanje akcenta na sport od malih nogu je jako bitno. Za nas kao lokalnu samoupravu Novembarski dani čine posebnu težinu u ovoj godini, a sport je taj koji oplemenjuje duh, unosi inovacije i najbitnije od svega je što se deca druže između sebe.”

Održano je 18 trka, za decu predškolskog i školskog uzrasta, trke pripadnika policije, vojske i KPZ Sremska Mitrovica i trka zadovoljstva. Memorijalnu trku Milovan Lazarević Ćaza trčali su učenici trećih i četvrtih razreda mitrovačkih srednjih škola.

Za pobednike su bile obezbeđene medalje, pehari i simbolicni pokloni. Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica.

Izvor: Sirmiuminfo

 

Prethodni tekstRezultati juče održanih Uličnih trka u Sremskoj Mitrovici
Sledeći tekstDR ADIL ELHAG: Dijabetes ne može da čeka kraj pandemije