Uskoro podela paketa građevinskog materijala za izbeglice u Rumi, Sremskoj Mitrovici i Bačkoj Topoli

Raspisivanje nabavke za izbor dobavljača za isporuku 120 paketa građevinskog materijala namenjenih izbeglim licima iz BiH i Hrvatske, očekuje se u narednih sedam dana, najavili su iz Regionalnog stambenog programa, kojim rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije.

Nabavkom je obuhvaćeno 70 korisnika u opštini Ruma, 22 korisnika u Bačkoj Topoli i 28 korisnika u Sremskoj Mitrovici, a početak isporuke građevinskog materijala krajnjim korisnicima očekuje se u poslednjem kvartalu ove godine, navedeno je u saopštenju.

Nabavka se pokreće u okviru devetog potprojekta Regionalnog stambenog programa, Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd (JUP), za izbor dobavljača za isporuku 120 paketa građevinskog materijala.

U cilju uspešnijeg sprovođenje javne nabavke kao i samog Projekta i rešenja stambenog pitanja izbegličkih porodica, nabavka je organizovana po partijama, što omogućava učešće malim i srednjim preduzećima u postupku nabavke.

Takođe, obezbeđena su sredstva u skladu sa izmenjenom cenom materijala na tržištu.

Programom u Srbiji rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije kao Vodeća institucija u saradnji sa Jedinicom za upravljanje projektima u javnom sektoru kao implementacionom jedinicom Programa.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS, UNHCR i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima EU, koja je i najveći donator, SAD, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.