Uživamo u Miholjskom letu, objavljena prognoza za vikend i sledeću nedelju

Foto: Saša Djokić

Srpski meteorolog Marko Čubrilo je na svom Fejsbuk profilu objavio kako nas vreme očekuje u narednim danima.

– Danas i sutra malo do umereno, na severu povremeno i pretežno oblačno i uglavnom suvo. Povremene kiše ili pljuska može biti na jugu Hercegovine, severu Crne Gore i jugoistoku Srbije. Dnevni maksimum od +18 do +25 stepeni Celzijusa. Slično vreme i sutra, ali uz manje oblaka i duže sunčane intervale dok se padavine ne očekuju – napisao je Čubrilo i dodao:

– Prvog dana vikenda na vreme iznad nas uticaće anticiklon koji će usloviti sunčano i ponovo relativno toplo vreme uz maksimume koji će se kretati od +19 do +27, u nedelju lokalno na jugu i oko +28 stepeni Celzijusa.

Čubrilo dodaje i da će se u isto vreme preko istočne Evrope spuštati veća količina hladnog vazduha koje će svojom periferijom stići i do nas te se u nedelju posle podne uz prolazno naoblačenje i vrlo jak severozapadni vetar samo ponegde očekuje kiša ali će osetnije zahladiti.

– Početkom sledeće nedelje uglavnom suvo, ali hladnije u ponedeljak maksimumi od +12 do +18, na jugu oko +24 stepn Celzijusa.

Od sredine sledeće nedelje sledi novo jačanje anticiklona koji će nam barem do oko 16.10. doneti pretežno suvo i relativno toplo vreme uz maksimume od +20 do +26 stepeni Celzijusa. Jača promena vremena je moguća u drugom delu meseca.

Svi izneti podaci i procene su rezultat moje obrade i tumačenja numeričkih modela, za zvanične informacije pratite državne prognostičke zavode – poručio je Čubrilo.