Vidovdanski susreti u Šidu

Treći „Vidovdanski susreti“ dečjih folklornih grupa održani su u nedelju u Šidu.

Manifestacija je počela defileom mladosti u narodnim nošnjama iz dečjih folklornih grupa KUD „Soko“ iz Inđije, KUD „Vuk Karadžić“ iz Temerina, UA „Čivija“ iz Šapca, FA „Dukat“ iz Stare Pazove i domaćina SKUD „Sveti Sava“ iz porte crkve Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja kroz Karađorđevu ulicu do Trga kulture, a završena je Vidovdanskim koncertom učesnika ovogodišnje smotre na letnjoj pozornici Kulturno obrazovnog centra.

Drugog dana Vidovdanskih susreta, u ponedeljak 28.06, na letnjoj pozornici Kulturno obrazovnog centra sa početkom u 20 časova održaće se Vidovdanski koncert na kojem će nastupati SKUD „Sveti Sava“ Šid, KUD „Branko Radičević“ Erdevik, SKUS „Jednota“ Šid i trubački orkestar Danijela Jokanovića.

Vidovdanski susreti održavaju se u organizaciji Kulturno obrazovnog centra i Srpskog kulturno umetničkog društva „Sveti Sava“ uz podršku Opštine Šid.

Medijski sadržaji realizovani su u okviru projekta “Šidski kulturni dnevnik” koji sufinansira Opština Šid. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.