3 detoks napitka: Očistite organizam od jake i začinjene hrane

pixabay
Odaberite jedan, dva ili čak sva tri predloga kako biste se “otarasili” toksina

U vreme praznika naša tela su puna toksina koja treba očistiti pa posežemo za brojnim brzim rešenjima kako bismo se vratili na pravi kolosek.

Uglavnom su to napici koje pijemo ili ujutru na prazan stomak ili u toku dana kako bismo ubrzali metabolizam i tako se oslobodili viška kilograma, piše “Musely”. U nastavku možete pročitati tri napitka koja vam mogu pomoći u skidanju kilograma, a koji svaki na svoj način u zavisnosti od sastojaka sadrži zdrave namirnice.

Prvi napitak
Sastojci:
1 paprika
3 šargarepe
1 krastavac
sok od pola limuna
1 jabuka
Priprema:
Iscedite odnosno izblendirajte sve sastojke i popijte kada želite u toku dana. Ovaj napitak sadrži dosta vitamina A i C, kao i minerali koji su neophodni za lepu i negovanu kožu. Ovaj napitak će dosta pogodovati vašoj jetri ali će vam i podići energiju.

Drugi napitak
Sastojci:
pola šolje ohlađenog zelenog čaja
sok od pola limuna
1 banana
Priprema:
Ovo je možda za nijansu teže da se pripremi u odnosu na prvi napitak. Dakle, skuvajte zeleni čaj i sačekajte da se ohladI. Potom iscedite limun u njega, pa sve ubacite u belnder u koji ste već ubacili iseckanu bananu. Ukus je jedinstven, a mnogi kažu da im je to jedan od omiljenih napitaka. Limun u kombinaciji sa zelenim čajem će ubrzati vaš metabolizam.

Treći napitak
Sastojci:
pola kašičica kurkume
komadić đumbira
sok od pola limuna
pola šolje vode
Priprema:
Sve sastojke izblendirajte i popijte. Ovaj napitak neće vas samo očistiti toksina, već će vas i rešiti nadutosti. Kurkuma je jako dobra namirnica koja će blagotvorno delovati na jetru, a u nekim zemljama se koristi i protiv mamurluka. Svi sastojci u kombinaciji sa limunom daju duplo bolji efekat. Nažalost, ovaj napitak i nema tako lep ukus pa možete dodati bananu.