50 najpopularnijih Instagram lokacija u Srbiji 2024, među njima Fruška gora i Bešenovo

Ilustracija: Getbybus

Da li ste ikada prelistavali društvene mreže i naišli na toliko očaravajuća mesta da ste odmah poželeli da se tamo teleportujete? Ulice koje spajaju istoriju i modernost, sanjive pejzaže i živopisna jezera. Zaintrigirani, istražujete dublje i shvatate da zapravo gledate u prelepe predele Srbije.

Ova neverovatna zemlja savršeno kombinuje najlepša prirodna čuda sa bogatim kulturnim i istorijskim nasleđem. Kao zemlja neukroćene lepote, svake godine postaje sve popularnija i polako se kreće ka tituli top destinacije za putnike koji traže jedinstveno iskustvo.

Zato se raskomotite – otkrivamo najfascinantnija mesta koja Srbija može da ponudi!

Od srednjovekovnih tvrđava nalik bajkama do misterioznih pećina i živahnih gradskih ulica, pronašli smo 50 najpopularnijih lokacija u Srbiji dostojnih vašeg Instagram profila.

Da li je pogrešno reći da smo vam popunili feed barem za narednih nekoliko meseci? Možete nam se zahvaliti kasnije.

Kako smo došli do podataka?

Među različitim pristupima kreiranju liste najpopularnijih Instagram lokacija u Srbiji, odlučili smo da umesto gradova izaberemo znamenitosti. Kao rezultat toga, umesto grada Niša na listi ćete naći Nišku tvrđavu. Pronalaženje znamenitosti obavljeno je uz pomoć Google Travel servisa. Da bismo suzili izbor i definisali najpopularnije, koristili smo Google recenzije. Međutim, razmatrali smo samo atrakcije koje imaju više od 100 recenzija.

Sledeći korak je bio prikupljanje broja spominjanja i hashtagova na Instagramu, kako na originalnom jeziku tako i na engleskom. Broj pominjanja je prikupljen u maju 2024. godine, tako da će se brojevi prirodno povećavati kako vreme bude odmicalo.

Na kraju smo sortirali lokacije prema broju spominjanja i dobili konačnu **listu 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Srbiji. **Pogledajte našu infografiku u nastavku.

Infografika: Getbybus
Lokacije koje su se posebno istakle u 2024.

Popis Instagram lokacija u Srbiji nije se znatno promenio u odnosu na prošlu godinu. Novi na listi koji je uspeo da izgura prošlogodišnju lokaciju Avala je prelepi vodopad Ripaljka.

Od ostalih lokacija, moramo spomenuti Kalemegdan sa novih 100,000 mentiona u odnosu na prošlu godinu, ali to mu ipak nije omogućilo da zauzme prvo mesto. Takođe, slavna Golubačka tvrđava udvostručila je svoj broj mentiona, što ju je pomerilo za 6 pozicija na listi.