Rumljanke odnele bodove iz Mitrovice u derbiju Srema

U 1. kolu Super B ženske rukometne lige Srbije u hali PSC „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici susrele su se ekipe domaćina ŽRK „Srema Santa“ i gostiju ŽRK „Rume“. Utakmicu su rešile gošće u svoju korist rezultatom 18:22 (6:8).

Početni minuti utakmice nagovestili su da će ovo biti izuzetno težak meč dve komšijske ekipe. Čvrsta igra u odbrani obe ekipe i dobre odbrane golmana Srem Sante i Rume doprineli su veoma malom broju postignutih pogodaka u prvom poluvremenu ali opet i vođstvo od dva gola razlike u korist gostujuće ekipe.

Početak drugog poluvremena doneo je ohrabrenje za domaćine. Krenuli su silovito u napade i postizali pogodak za pogotkom ali ni gošće se nisu predavale. Velika borba na parketu, ali ipak pobeda gošći iz Rume koje su možda i neplanirano ali i zasluženo ipak uspele da pobede sremskomitrovačku ekipu.

Ekipa „Srem Santa” igrala je u sastavu: Šerfezi Marija-2. Mitrić Marija-2, Dragović Nataša, Radulović Nataša-4, Durać Anja, Blažić Jovana, Đorović Dunja, Mijailović Andrea-1, Vasiljević Jana, Klenkovski Anja-5, Bulatović Nikolina-2, Đukičin Teodora-1, Srdanović Marina, Špoljarić Marina, Drakulić Anastasija, Skendžić Maja.
Treneri – Dušan Drča i Saša Kojović.

ŽRK „Ruma” u sastavu: Savić Branislava-2, Vukmirić Jelena, Vuičić Iva-5, Škondrić Jelena-2, Stojanac Ljiljana, Vlaisavljević Anica-6, Đokić Sanja, Đukanović Jana-2, Šakić Željana, Marinković Marija-3, Vukmirić Jovana-2, Knežević Mia, Avramović Mila, Popović Milana.
Treneri – Grković Anđelko i Vidović Dragan.

Za najboljeg igrača utakmice proglašena je Popović Milana, golman ekipe Ruma, devojka koja je bila najzapaženija na terenu i odbranila je mnogo udaraca loptom na svoj gol.