Kompanija „Kija-Inox“ – Naš proizvod je jedinstven i prati svetske trendove

Sremskomitrovačko preduzeće PMTIS “Kija-Inox” se već skoro 20 godina uspešno bavi proizvodnjom i prodajom opreme za mesnu industriju.

Kompanija PMTIS „Kija-Inox“

Ove godine učestvovali su na 27. Međunarodnom sajmu opreme, tehnologije, sirovina i sastojaka za prehrambenu industriju „AGROPRODMASH 2021“, koji je održan u Moskvi.

„AGROPRODMASH 2021“

Vlasnik i direktor firme PMTIS „Kija-Inox“, Nebojša Krčelić, kaže da iako je velika čast učestvovati i izlagati svoj proizvod na ovako velikom Sajmu, rame uz rame sa svetskim proizvođačima mesarske opreme, ipak je to i odgovornost i velika obaveza, jer kada jednom zakoračite u taj svet, nema nazad.

Štand srpske i mitrovačke kompanije PMTIS „Kija-Inox“ na sajmu „AGROPRODMASH 2021“ u Moskvi

Upravo to i jeste razlog zašto do sada nije učestvovao na manifestacijama ovakve vrste i veličine: „Morao sam da imam proizvod koji će u potpunosti pratiti svetske trendove i standarde u mesnoj idustriji, a istovremeno i doneti nešto novo na domaćem tržištu. Znate, u proizvodnji su jako bitne inovacije, jer neće mesne industrije svake godine kompletno renovirati klanice ili kupovati novu opremu. Dakle, potrebna je neka novina, traži se ušteda i novca i vremena, a u poslednje vreme i radne snage. Upravo smo takav proizvod i napravili i to je nešto što apsolutno zavređuje učešće i predstavljanje na ovako poznatom i velikom Sajmu. Radi se o presama za oblikovanje mesa, koje se u svetu masovno koriste u prerađivačkoj industriji, a mi smo kao jedini proizvođači ovih presa u Republici Srbiji iste zaštitili patentom, koji je odobren od strane Zavoda za intelektualnu svojinu 2020. godine. Veliki broj domaćih mesnih industrija već koristi naše prese, imamo odličnu saradnju sa kompanijama iz Južnoafričke Republike gde smo izvezli već mnogo ovakvih presa. U zemljama u regionu je takođe ogromna potražnja za ovim proizvodom, a nadamo se da će nam učešće na ovom Sajmu otvoriti i rusko tržište“, kaže vlasnik i direktor firme PMTIS „Kija-Inox“, Nebojša Krčelić.

Nebojša Krčelić

Na ovogodišnjem sajmu „AGROPRODMASH“ u Moskvi, koji spada među vodeće sajmove u svetu kada je u pitanju oprema, tehnologija, sirovina i sastojci za prehrambenu industriju, učestvovalo je preko 800 kompanija iz preko 30 zemalja sveta a posetilo ga je oko 25000 posetilaca tokom pet dana trajanja Sajma.