Službi hitne medicinske pomoći u Šidu donirana oprema

Zahvaljujući Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, kao i Opštini Šid, službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Šidu donirana je medicinska oprema. Reč je o najsavremenijim defibrilatorima, oksigenatorima, pulsnim oksimetrima i delovima za medicinska vozila koji će omogućiti još kvalitetnije i brže pružanje zdravstvene usluge građanima šidske opštine.

Opremu je primio i stavio u funkciju načelnik službe hitne medicinske pomoći dr Dragan Krstić, prema njegovim rečima donirana medicinska oprema će znatno olakšati pružanje zdravstvene usluge građanima, ali i pored toga nedostatak medicinskog osoblja predstavlja veliki problem za službu hitne medicinske pomoći, kako bi zdravstvena usluga bila brža i efikasnija.

„Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Šidu radi sa smanjenim kapacitetom. Nedostaje nam osoblja. Medicinski radnici rade natčovečanskim naporima iz dana u noć, iz noći u dan, kako bi pružili neophodnu zdravstvenu zaštitu svim građanima. Bez spavanja, bez odmora. Psihički je jako iscrpljujuće. Ovim putem molimo građane da budu strpljivi, jer ne možemo sve istovremeno postići.“