Konstitutivna sednica Socijalno-ekonomskog saveta opštine Šid

U sali SO Šid održana je konstitutivna sednica Socijalno-ekonomskog saveta opštine Šid. Sednicu Saveta svečano su otvorili predsednik opštine Šid, Zoran Semenović i pokrajinski sekretar za privredu i turizam i predsedavajući Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta, dr Nenad Ivanišević.

Konstitutivnoj sednici su pored predstavnika opštine Šid u Socijalno-ekonomskom savetu, prisustvovali i predstavnici pokrajinskog Sekretarijata za privredu i turizam, predstavnici Saveza sindikata Vojvodine, pokrajinskog i Republičkog socijalno-ekonomskog saveta, predstavnici Unije poslodavaca Republike Srbije i opštine Šid, kao i predstavnici Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i Šida.

Predsednik opštine Šid, Zoran Semenović, zahvalio je prisutnima na trudu koji su uložili do sada kako bi Socijalno-ekonomski savet ponovo otpočeo sa radom i istakao da će Savet na putu stvaranja boljih uslova rada u našoj opštini, u lokalnoj samoupravi imati iskrenog i stabilnog partnera.

Predsedavajući Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta dr Ivanišević rekao je da je opština Šid ovim upisana na mapu socijalno-ekonomskog dijaloga, kao i to da ohrabruje činjenica što se širom Vojvodine intenzivno radi na reaktiviranju rada socijalno-ekonomskih saveta. „Socijalno-ekonomski savet je jedino legalno mesto i način za sučeljavanje interesa poslodavaca, sindikata i nosilaca javnih ovlašćenja“, istakao je dr Ivanišević.