Održana jubilarna 25. Šidska kobasicijada

U Šidu je održana 25. međunarodna, privredno-gastronomska manifestacija, „Šidska kobasicijada“. Šidska kobasicijada je i ove godine organizovana pod pokroviteljstvom Opštine Šid, Udruženja „Šidska kobasicijada“ i u saradnji sa Turističkom organizacijom Šid. 

Program su svečano otvorili predsednik Opštine Šid Zoran Semenović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Čedomir Božić. Oni su obišli štandove preko šezdeset izlagača – proizvođača suhomesnatih proizvoda, sira, rakije i vina. Svoje rukotvorina i slatke delikatese izlagalo je i petnaest udruženja žena sa teritorije opštine Šid. 

Stotine posetilaca uživalo je i u muzičkom programu i dobroj atmosferi za koju su se pobrinuli Orkestar Darka Galonje, Trubački orkestar Danijela Jokanovića i Orkestar „Da ne umre tambura“ iz Šašinaca. 

Dvadeset prijavljenih ekipa takmičilo se u spravljanju najkvalitetnije sveže, pečene kobasice. Pobedu je odnela ekipa menjačnice „Cekin“ iz Niša.

Porodica Lemaić iz Šida pobednik je u kategoriji najbolje suve, fermentisane kobasice i apsolutni pobednik ovogodišnje Šidske kobasicijade.

Izvor: Opština Šid