Edukativno-sportski događaj Sportskih igara mladih u Šidu

U Osnovoj školi „Branko Radičević“ u Šidu održan je sportsko-edukativni događaj Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Sportske igre mladih najveća su manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih nastoje da kampanjom „Budi deo igre – Čuvajmo našu planetu“ ukažu na važnost očuvanja životne sredine. Kampanju i ove godine podržava Koka-Kola sa željom da pruži rešenje za odgovorno odlaganje i reciklažu ambalaže, kao prvi korak u odgovornom upravljanju otpadom.

Tako su mladi sportisti, pored takmičenja na poligonu spretnosti, agilnosti i brzine, prošli edukaciju na temu pozitivnog uticaja na okolinu i važnosti održivog razvoja.

Prisutne su pozdravili i bodrili predsednik Opštine Šid Zoran Semenović i Branko Novaković generalni sekretar Sportskog saveza Opštine Šid. Slobodan Popović sportski direktor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, uručio je predsedniku Opštine Šid priznanje za podršku i učešće u ovoj sportsko-edukativnoj kampanji.