Druga faza radova na “Partizanovom” igralištu

Nastavljeni su radovi na adaptaciji jednog od simbola Sremske  Mitrovice – „Partizanovog“ igrališta. U prvoj fazi radova urađene je konstrukcija za tribine i izlivena nova asfaltna podloga, na kojoj je postavljena gumirana podloga, koja ima sve potrebne sertifikate kada je reč o kvalitetu i  bezbednosti budućih korisnika. 

Radove je obišao načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo, koji je tim povodom rekao da će na ovom terenu u drugoj fazi radova biti postavljeni reflektori na nosećim stubovima, a uređene su fasade na zgradi igrališta. Za publiku koja bude posećivala razne kulturno – sportske manifestacije organizovane na ovom igralištu biće postavljeno novih 450 sedećih mesta. 

Ševo je istakao da je najteži projektni zadatak bio upravo rekonstrukcija pomoćnog objekta koji se nalazi u sklopu igrališta, a na čijoj su adaptaciji radovi u toku. U ovom prostoru biće urađene moderne svlačionice i ostali pomoćni objekti. 

Načelnik Ševo je dodao da će ovo mitrovačko kultno mesto biti na usluzi svim građanima Mitrovice, za manifestacije raznog tipa, sa posebnim ciljem da motiviše mlade da se bave sportom i da ostanu u sportu. 

Gumirana podloga koja je bila postavljena je privremeno uklonjena, da ne bi pretrpela oštećenja tokom završnih radova. Po završetku radova biće vraćena i prilagođena nameni.