Manifestacija Gastro Srem, čiji je organizator Turistička organizacija opština Stara Pazova, na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, uz podršku Pokrajinske vlade, Turističke organizacije Vojvodine i Jugoinspekta – Novi Sad dobitnik je, uz još 17 korisnika, priznanja Najbolje iz Vojvodine koje potvrđuje kvalitet u kategorijama proizvoda, programa, manifestacija i usluga.
Ove godine Manifestacija Gastro Srem će se održati 2. i 3. seprembra na Trgu dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi, navedeno je u saopštenju. Na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu sa ostalim dobitnicima priznanja kvaliteta predstaviće se u okviru štanda Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam u Hali 1 Beogradskog sajma 24.03.2022. od 11 h do 18h.
– Želimo da najavimo Gastro Srem, koji će ove godine, posle dve godine pauze, biti prava fešta dobrih ukusa i dobre zabave. Radujemo se što ćemo u septembru ponovo okupiti sve najbolje gastro proizvođače iz Srema i što ćemo uz sremačke specijalitete, najbolju rakiju iz Stare Pazove i zvuke tamburice na moderan način, opet organizovati manifestaciju koja okuplja veliki broj posetilaca, ljubitelje gastronomije, o čemu svedoči i sertifikat kvaliteta koji smo dobili. Na Sajmu će vas dočekati naš poznati glumac Aleksandar Dunić i njegova koleginica Marija Markuš kao domaćini i zaštitna lica manifestacije. Kako biste Srem doživeli svim čulima poslužićemo vam tradicionalnim slovačkim specijalitetom-nadlacke, kao i nadaleko čuvenom sremačkom kobasicom i šunkom, a nazdravićemo najboljim rakijama iz ovog kraja. Ovo će biti samo mala najava svega što vas očekuje ove godine u septembru na Gastro Sremu – izjavila je Dragana Zorić Stanojković, direktorka Turističke organizacije Stara Pazova i pozvala sve da dođu na druženje u okviru ovogodišnjeg Sajma turizma u Beogradu.
Manifestacija Gastro Srem poznata je kao jedna od najboljih gastro manifestacija u Srbiji i regionu, dodaje se. Okuplja veliki broj domaćih proizvođača koji su sa mnogo pažnje izabrani da se predstave u okviru ovog dvodnevnog gastro i kulturno-umetničkog događaja.
Autor: Ekapija