Javna rasprava o Nacrtu plana razvoja opštine Šid za period 2022 – 2028. godine

U Šidu je održan sastanak predstavnika nadležnih organa Opštine i javnih službi sa zainteresovanim građanima i predstavnicima udruženja građana povodom prezentovanja višemesečnog rada na izradi Plana razvoja opštine Šid za period 2022 – 2028. godine. Javna rasprava o Nacrtu plana razvoja opštine Šid trajala je dvadeset dana tokom kojih su svi zainteresovani građani uvidom u dokument mogli da dostave svoje predloge i sugestije Koordinacionom timu za izradu Plana.

Cilj izrade Plana razvoja ogleda se u stvaranju vizije održivog razvoja opštine Šid i definisanju mera ekonomskog razvoja, planskog i racionalnog korišćenja prirodnih resursa, obezbeđivanja socijalnog napretka, pružanja kvalitetne zdravstvene zaštite i obrazovanja, unapređenja kulture, poštovanja ljudskih i manjinskih prava i obezbeđivanja jednakih mogućnosti za sve građane Opštine.

Prisutnima se na početku sastanka obratila Branimirka Riđošić, pomoćnik predsednika opštine za ekonomski razvoj, zahvalivši tom prilikom svim akterima koji su učestvovali u izradi ovog, strateški izuzetno značajnog dokumenta, kao i Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu na podršci u izradi Plana. Sastanak je bio interaktivnog tipa, a kako sugestija za izmene istog nije bilo, Nacrt Plana razvoja Opštine Šid biće dostavljen Opštinskom veću radi utvrđivanja predloga i upućivanja Skupštini opštine Šid na usvajanje.