Cerex Ub pobednik basket turnira Roda 3×3 u Sremskoj Mitrovici

Sportski savez Grada Sremska Mitrovica i gradski košarkaški savez u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, organizovali su veliki “RODA 3X3 BASKET” turnir, prvi u ovogodišnjoj seriji turnira Srbije. Turnir se održao na Trgu Ćire Milekića a pobednik turnira bila je ekipa Cereh Ub koja je obezbedila plasman na završni turnir koji će se održati u Beogradu.

Generalni sekretar Sportskog saveza grada Sremska Mitrovica je rekao: „Organizuje se prvi od ovogodišnjih turnira RODA 3X3, radi se o najvećem sportskom događaju koji će se održati na Trgu ove godine i po kvalitetu učesnika svakako i najznačajniji. Naš turnir predstavlja sam vrh turnira u Srbiji i uz onaj završni koji će se održati u Beogradu, po snazi predstavlja i najači po kvalitetu igrača koji nastupaju. Dovoljno je reći da je turnir otvorio basket klub Partizan sa legendarnim Markom Čakarevićem i Bulutom u ekipi, tako da će Mitrovačka publika imala priliku da vidi najbolje basketaše iz Srbije.

Na turniru su učestvovale 24 ekipe za najbolju ekipu je predviđeno da ide na završno takmičenje i nagrada od 120 000 dinara.

Đorđe Đorđić koji je od FIBE licienciran za turnire u Vojvodini i jedan organizator turnira u Sremskoj Mitrovici je izrazio zadovoljstvo održavanjem turnira i njegovoj jačini.

„Ovo je grad košarke bio i tek će biti. Ovo je već 11 godina zaredom kako održavamo turnir A kategorije. Mogu reći da sam svake godine sve zadovoljniji, ova godina je vrhunac našeg organizovanje jer su nam došle najbolje ekipe sa Dušanom Domovićem i ostalim vrsnim igračima koji predstavljaju svetsku klasu. Meni je velika čast i zadovoljstvo da mogu da ugostim te ljude, da grad Sremska Mitrovica kao i ja koji godinama ovde reprezent košarke mogu da ugostim i da budem dobar domacin“ rekao je Đorđić.