Gotovo da nije postojala kuća u bivšoj Jugoslaviji koja nije imala bar jednu posudu ili šoljicu na kojoj se nalazila popularna „kravica“. Mnoge generacije su odrastali koristeći ovu šolju i tako i dan danas se rado sećaju „kravice“.
Tajnu koju krije upravo ova šolja mlađe generacije ne znaju ni dan danas, a pitanje je koliko su i stariji svesni kako je sadržaj te popularne posude nastao.
Sve se to dogodilo zbog „Nutelle“, koja je dominirala tržištem od svog nastanka i pokušavala da dopre do zatvorenog jugoslovenskog tržišta. I tako je početkom sedamdesetih godina u italijanskoj tvornici Ferrero nastala Kinder Lada, odnosno recept za namaz upravo za ovdašnje tržište.
Proizvođači Nutella krema odlučili su da se probiju na restriktivno tržište SFRJ davanjem licence koprivničkoj “Podravci” za novu marku čokoladno-mlečnog namaza – Kinder Ladu.
Jedan od uslova da dođe do ove saradnje bio je da se Kinder Lada pravi od sirovina koje koristi i fabrika Ferrero, s naglaskom na posebnu vrstu lešnika i mleka. I postala je hit – omiljeni namaz na području bivše Jugoslavije, koji očigledno ima obožavatelje i dan danas.
Raspadom Jugoslavije i zahvaljujući Ferrerovom preferiranju Nutelle, kojoj novonastale države otvaraju vrata, smanjuje se njihova potreba za Kinder Ladom, pa se prestaje proizvoditi.