Prvi poštanski paketomat u Sremskoj Mitrovici

Foto: Moj grad SM

Novi način preuzimanja pošiljki uz pomoć Poštinog Paketomata dostupan je u Sremskoj Mitrovici. Bez čekanja u redu svakog dana 24 sata dnevno korisnici samostalno mogu preuzeti svoju pošiljku. Prvi Paketomat u Mitrovici nalazi se ispred glavne Pošte na adresi kralja Petra Prvog 2, a u planu je da se postave na više lokacija.

Foto: Moj grad SM

Predrag Ratić iz Sremske Mitrovice prvi put je preuzeo svoju pošiljku na Poštinom paketomatu, kako kaže na preporuku zaposlenih iz Pošte odlučio se za ovaj vid preuzimanja. Za svega nekoliko minuta pošiljka je bila u njegovim rukama, te kaže Predrag i dalje će nastaviti ovu praksu.

Modernog dizajna, prepoznatljivo obeležen Poštin Paketomat privukao je pažnju Mitrovčana. Kako su nam rekli inovacija u preuzimanju pošiljki će im dobro doći, jer pošiljki mogu preuzeti 24 sata dnevno i već prvom prilikom na taj način će je I preuzeti.

Foto: Moj grad SM

 

Usluga je dostupna registrovanim i neregistrovanim korisnicima, sa i bez mobilne aplikacije, uz korišćenje svih mobilnih telefona. Podaci potrebni za preuzimanje pošiljke šalju se na mobilni telefon, a preuzimanje pošiljke od strane korisnika funkcioniše po jednostavnom principu – primalac dobija poruku da ga u paketomatu čeka pošiljka, odlazi do paketomata i korišćenjem aplikacije ili pozivom, otključava ga i preuzima pošiljku.

Poštini paketomati su dostupni na 68 frekventnih lokacija u 34 grada u Srbiji. Za sada ovaj način isporuke paketa dostupan je u Sremu pored Sremske Mitrovice korisnicima iz Inđije i Stare Pazove, a u planu je da se instalacija dodatnih deset paketomata u regionu, poručuju iz Pošte Srbije.