Potraga za osumnjičenim Urošem Pašaljićem (38) zbog nasilja u porodici, držao u zatočeništvu svoju ćerku (8)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tragaju za Urošem Pašajlićem (1985) iz Beograda zbog sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

Molimo građane da, ukoliko ga prepoznaju sa fotografije, ili imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju, obaveste policiju na broj telefona 192 ili 011/2751-630.

Uroš Pašaljić (38), sumnjiči se da je držao u zatočeništvu svoju ćerku L.P. (8) i da je pretukao nevenčanu suprugu.  On je, kako su ispričale komšije iz zgrade u Mirijevu u kojoj se dogodilo zlostavljanje, jednom u tri meseca dolazio u stan, kako bi doneo kese sa namirnicama iz prodavnice. Uvek je dolazio crvenim automobilom „krajsler“, koji od petka stoji parkiran ispred zgrade u Mirijevu.

„Viđali smo ga u tim kolima, došao bi jednom u tri meseca i doneo kese iz prodavnice. Od kad se sve ovo desilo, automobil nije pomerao sa parkinga, pa pretpostavljamo da je pobegao pešice ili ga je neko odvezao“, rekao je jedan od komšija.

Komšije tvrde da je Pašaljić iznajmljivao stan i da dugo tu živi. Mnogi od stanara nisu ni znali da on ima ćerku, jer devojčicu nikad nisu videli.

 Primetili smo da slabo plaća račune, ima veliki dug za struju, a čitav stan je zapušten, stvari su razbacane unutra, smeće je na sve strane i strašno smrdi – ispričale su komšije.

Mala L. P.  je jedno vreme provela u Prihvatilištu za decu u Zvečanskoj ulici, jer je utvrđeno da su joj i otac i majka zavisnici od narkotika. Ocu je, ipak, pre pet godina odlukom suda dodeljeno starateljstvo i od tada je jadna devojčica živela u najužasnijim uslovima.